LSA

Er zijn honderden bewonersgroepen in Nederland die zich sterk maken voor hun buurt en/of zijn bewoners. Allemaal met hun eigen kennis en deskundigheid. Als deze groepen hun kennis delen zijn ze slimmer en krachtiger. Daarom is Zuid Doet Samen aangesloten bij het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA), een vereniging van en voor actieve bewonersgroepen.

 Het LSA is al 27 jaar een landelijke vereniging van en voor vrijwilligers die zich sterk maken voor hun buurt. De leden zijn gepassioneerde bewoners en bewonersgroepen die zich bezighouden met leefbaarheid. Van traditionele bewonersorganisaties tot BewonersBedrijven die welzijn organiseren voor hun buurt. De vereniging helpt bewoners kennis en deskundigheid met elkaar en met anderen te delen.

Kennis delen

Zuid Doet Samen heeft bijvoorbeeld veel kennis en deskundigheid op het gebied van het verbinden van mensen op buurtniveau en deelt dit met plezier met andere bewonersgroepen. Juist in deze tijd van een terugtrekkende overheid is het belangrijk dat de betrokken burgers hun netwerk, kennis en kunde met elkaar delen.

Hart voor de buurt

Het LSA heeft landelijke projecten waar bewoners echt aan het roer staan, heeft een groot (politiek)netwerk, is actief op social media, geeft het tijdschrift BewonersBerichten uit, en organiseert veel bijeenkomsten waar iedereen met hart voor zijn buurt welkom is. De bekendste is de Landelijke Bewonersdag waar jaarlijks tussen de 600 en 1000 bezoekers op afkomen. Zuid Doet Samen is blij dat ze bij deze club horen en zal ervoor zorgen dat het geluid van de bewoners van Apeldoorn Zuid landelijk gehoord blijft worden!

Meer informatie over het LSA vind u op de website: www.lsabewoners.nl.