Zuid Doet Samen op bezoek

Onze buurtassistenten bellen huis aan huis aan in heel Zuid. Ieder doet dat in zijn eigen buurtje om te horen wat er speelt. Zo kunnen wij verbindingen leggen op straat- en buurtniveau. Uw buurtassistent gaat graag met u in gesprek!

Average - 016 IMG_1057-B_resize_resize

 

 

 

 

 

 

 

In zo’n gesprek kunnen allerlei onderwerpen op het gebied van zorg, wonen en welzijn aan de orde komen. Het kan bijvoorbeeld gaan over het aanvragen van voorzieningen via de WMO, over langer thuis blijven wonen, over eenzaamheid of over buurtactiviteiten.

Elk buurtje van Zuid heeft zijn eigen buurtassistent. Die belt in dat buurtje huis aan huis aan om zo met zoveel mogelijk buurtbewoners in contact te komen. Hierdoor weten onze buurtassistenten goed wat er speelt per buurtje. Door geen deur over te slaan, komen wij niet alleen in contact met mensen met een vraag, maar juist ook met mensen die wat te bieden hebben.

Over het algemeen zijn de mensen geïnteresseerd en niet zelden worden de assistenten binnen gevraagd om wat verder te praten. Eén van de doelen van Zuid Doet Samen is om mensen uit de buurt met elkaar in contact te brengen; vooral als er wensen zijn op het gebied van bijvoorbeeld samen wandelen, winkelen, fietsen of gewoon eens bij elkaar langs te gaan om bij een kopje thee wat met elkaar bij te praten. Of om iets voor de ander te doen, zoals een klusje in huis of een boodschapje doen.