Zaterdag 24 september: groot ‘Kom Erbij Festival’ in Apeldoorn!

20160921_165128-1

Dit jaar organiseert Coalitie Erbij voor de zevende keer ‘de Week tegen de Eenzaamheid’ en het thema is dit jaar ‘Kom Erbij’. De ‘Coalitie Erbij’ is een landelijk samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties, die ieder op eigen wijze een rol spelen om eenzaamheid te bestrijden. Op www.samentegeneenzaamheid.nl kunt u hier meer over lezen. Tijdens de Week tegen de Eenzaamheid worden van 22 september t/m 1 oktober in het hele land tal van activiteiten georganiseerd en in Apeldoorn wordt dan het ‘Kom Erbij Festival’ georganiseerd, om precies te zijn op zaterdag 24 september.

Als een van de organisaties die zich inzet voor de strijd tegen de eenzaamheid heeft Humanitas het initiatief genomen om in Apeldoorn deze activiteit te organiseren en Zuid Doet Samen aarzelde geen moment om ook haar bijdrage te leveren aan dit festival. Zo ontstond al snel het idee van een grote, gezamenlijke lunch voor alle Apeldoorners die zich (soms) eenzaam voelen, of iets aan de eenzaamheid van anderen willen doen. De lunch vindt plaats op het terrein van de voormalige Zwitsalfabriek aan de Vlijtseweg 136.

Op het terras (of binnen bij slecht weer) bij Foenix op het Zwitsalterrein kunt u die dag tussen 11:00u en 16:00u gratis meedoen aan het bereiden en nuttigen van een internationale lunch. Alleen de lunch nuttigen mag natuurlijk ook hoor. Hebt u al geluncht, dan kunt u aanschuiven bij één van de gezellige praattafels met koffie en thee. Er wordt in ieder geval alles aan gedaan om het leggen van contact met andere bezoekers, jong en oud, te bevorderen en u kunt overal een praatje over aanknopen, bijvoorbeeld over uzelf, of over de live muziek die er wordt gemaakt, of over alle andere bedrijvigheid die er op het festival is, of over… het maakt niet uit wat. Voor uw (klein-)kinderen zijn er spelletjes georganiseerd, en… u hoeft niet af te wassen!