Wordt ook vrijwillig buurtchauffeur

Sinds kort rijdt in De Heeze de buurtmobiel, een initiatief van de Buurtraad in samenwerking met de Wijkraad Apeldoorn Zuid . Een schitterende elektrische auto die buurtbewoners vervoert voor korte afstanden. Het gaat om kleine ritjes die niet rendabel zijn voor taxi’s en om ritjes van en naar plekken waar de bus niet stopt. Denk bijvoorbeeld aan een ritje van en naar het buurthuis of van en naar de supermarkt. Veelal gaat het om ouderen die niet makkelijk de deur uit gaan en voor wie vervoer de drempel is. De Buurtmobiel helpt hierbij.

Een prachtig initiatief, wat wij als Buurtcoöperatie graag ondersteunen. Hoe mooi zou het zijn als er niet alleen een buurtmobiel in de Heeze rijdt, maar dat er in iedere buurt van Zuid een groepje vrijwilligers actief is om mensen voor korte ritjes te vervoeren?!

Daarom zijn wij met de Buurtraad op zoek naar buurtbewoners die het leuk lijkt om zo nu en dan een dagdeel mensen te rijden. Iets voor u? Meldt u dan bij buurtraad_de_heeze@outlook.com of via telefoonnummer 06 82876530.