Volop saamhorigheid in Zuid tijdens Burendag

Burendag-2015

Aanstaande zaterdag is het Burendag! Dit is een initiatief van het Oranje Fonds om buurtbewoners samen activiteiten te laten doen om zo meer saamhorigheid in buurten te laten ontstaan. Iets wat wij als Zuid Doet Samen ook proberen te bevorderen. Hier bij ons in Zuid worden op diverse plaatsen activiteiten in het kader van Burendag georganiseerd.

Onder andere bij De Alliage aan de Aluminiumweg.
De Alliage is de gezellige ontmoetingsruimte aan de Aluminiumweg 4 (ingang aan de Mangaanstraat tegenover de gymzaal). De bedoeling is om op Burendag (zaterdag 26 september, 14:00 – 16:00 uur) een kruidentuin te gaan maken. Deze kruidentuin is bedoeld voor de buurt rondom De Alliage; iedereen mag hier kruiden uit plukken als de tuin af is.

Erg leuk! Er zijn natuurlijk wel mensen nodig die willen helpen met het maken van de kruidentuin. Wilt u helpen met klussen? Er zijn mensen nodig die kunnen timmeren en beitsen. En mensen met groene vingers zijn meer dan welkom om te helpen met het planten van de kruidentuintjes.

Gewoon gezellig langskomen mag natuurlijk ook! Er staan heerlijke hapjes en drankjes voor u klaar. Tevens is er muziek van Excellentie. Het belooft dus een leuke middag te worden! Wilt u meehelpen? U mag gewoon langskomen, maar als u zich op wilt geven, dan graag. Dat kan bij Patty op 06-282 36 800.

In De Alliage worden overigens veel leuke, interessante, leerzame en gezellige activiteiten georganiseerd. Een overzicht hiervan vindt u opwww.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl. Deze activiteiten zijn voor de hele buurt!

Wat leuk is om nog op te merken is dat de buurt steeds meer betrokken raakt op De Alliage. Zo helpen de bewoners van het Tomashuis uit de buurt met het flyeren voor activiteiten van De Alliage. Het Tomashuis is een kleinschalig woonhuis voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wilt u weten op welke plaatsen bij u in de buurt activiteiten in het kader van Burendag worden georganiseerd? Neem dan een kijkje op www.burendag.nl. Veel plezier op Burendag!