Woensdagavond 14 oktober: themabijeenkomst buurthuis Maasstraat

De themabijeenkomsten van Zuid Doet Samen van vorig jaar waren een groot succes
De themabijeenkomsten van Zuid Doet Samen van vorig jaar waren een groot succes!

Wij als Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid (bekend van het project Zuid Doet Samen) gaan een aantal themabijeenkomsten organiseren om met u in gesprek te gaan over de knelpunten in de zorg. De eerstvolgende bijeenkomst is woensdag 14 oktober om 19:30 in Buurthuis Maasstraat. De thema’s gaan over de problemen die ontstaan door het langer thuis (moeten) blijven wonen en tegelijk minder formele zorg krijgen.

Door het langer zelfstandig thuis blijven wonen, kunnen er problemen ontstaan op het gebied van wonen, eenzaamheid, overbelasting van de mantelzorgers, onvoldoende huishoudelijke hulp, maaltijden, boodschappen, tuinonderhoud, sociale contacten, formulieren invullen, en financiën.

Daarom gaan de buurtassistenten van Zuid Doet Samen bij alle inwoners van Apeldoorn-Zuid langs de deur om hierover met u te praten en te kijken hoe zij u kunnen ondersteunen. Dit najaar gaan wij daarover ook graag in gesprek tijdens de genoemde bijeenkomsten in verschillende buurthuizen, onder het motto: ‘Uw zorgen zijn ook onze zorg!’.

Zuid Doet Samen wil op deze bijeenkomsten naar u als inwoner van Zuid luisteren en van u horen wat voor u belangrijk is. Zo kunnen wij samen met de mensen in de zaal praten over mogelijke oplossingen van hun problemen en eventuele ondersteuning.

De eerste bijeenkomst was op maandag 5 oktober. De volgende twee zijn op:

– Woensdag 14 oktober: buurthuis Maasstraat (Maasstraat 4). Inloop: 19:00 uur, programma: 19:30 tot 21:00 uur.

– Donderdag 29 oktober: Ons Honk (Sperwerlaan 18). Inloop: 14:00 uur, programma: 14:30 tot 16:00 uur.

Bel 06-37284586 voor nadere informatie of stuur een mailtje naar info@zuiddoetsamen.nl. Zuid Doet Samen is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 12:00. Buiten deze tijden kunt u onze voicemail inspreken. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.