Op afstand dichtbij zijn

Ons Honk zit dicht. Ik had dit niet kunnen bedenken. We zitten de hele dag achter de telefoon met zijn allen en zijn aan het experimenteren met videobellen. Ik had wel verwacht dat we dat eens zouden gaan doen,maar niet zo snel. Persoonlijk contact en dagbesteding op afstand, daar zijn we mee aan het experimenteren. Wat opvalt is dat er een enorme bereidwilligheid is om om te zien naar elkaar. Waren de omstandigheden niet zo triest, dan konden wij blij zijn. Daar zijn we immers voor opgericht. 

Tomaz, buurtassistent voor De Heeze brengt samen met vrijwilligers boodschappen rond in heel Zuid met de elektrische auto van de buurtraad De Heeze. De andere buurtassistenten proberen zo dicht mogelijk bij onze bewoners te komen. In de praktijk komt dat neer op veel bellen. 

Voor veel mensen is de situatie dubbel triestals ze een familielid in een tehuis hebben zitten (partner, kind, broer of zus). Veelal mogen ze er geen contact mee hebben. Mijn vrouw heeft haar kleindochters een brief geschreven. We mogen wel contact met ze hebben, maar het wordt toch afgeraden. Vroeger kreeg ik ook wel eens een brief van mijn oma, omdat ik jarig was bijvoorbeeld. Maar voor de huidige generatie is dat nieuw. Wellicht dat u de vrije tijd ook kunt invullen met brieven schrijven. En bel rustig met uw buurtassistent: wij brengen de brief graag naar de post en betalen de postzegel voor u. 

En als u eten thuisbezorgt wilt hebben, bel uw buurtassistent! Degenen die gewend waren in Ons Honk te eten, kunnen een maaltijd thuisbezorgd krijgen. Kost evenveel als u gewend bent in Ons Honk te betalen. En op ons nummer 055 – 312 5076 kunt u ons van 8:00 tot 20:00, 7 dagen in de week, bereiken.

Ton Kunneman

Voorzitter Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid