Omzien naar elkaar

“Ik kwam tijdens mijn belronde een lid tegen uit het appartementencomplex aan de Talingweg, die mij vertelde dat ze in de flat op hun buren letten. Samen met een buurman maakt deze mevrouw kaartjes en deelt ze uit. De eerste lading zelfgemaakte kaartje zijn uitgedeeld in Avondzon. Gewoon om de mensen een hart onder de riem te steken.

De buurman is heel druk bezig om kaarten de maken voor een ander bejaardencentrum. Om ook daar de mensen een opkikkertje te brengen in de vorm van een mooie kaart. Ze wist me te vertellen dat bij hun in de hal een briefje hangt dat wie er in de flat hulp nodig heeft een beroep kan doen bij een aantal buren. Hulp in de vorm van bijvoorbeeld boodschappen doen.

Wat mij trof was de vanzelfsprekendheid waarmee de hulp aangeboden wordt en de kaartjes gemaakt worden. Niet omdat het moet, maar omdat het leuk is om kaarten te maken en een ander een plezier te kunnen doen. Win-win, daar houd ik van. Dit is voor mij een voorbeeld van hoe het kan lopen wanneer we een beetje naar elkaar omzien, aandacht schenken aan onze omgeving.”

Rosalie Strampel

Buurtassistent Vogelbuurt, Edelmetaalbuurt & Winkeweijert

06 – 8355 0009