Minicursus over Autisme

Zuid Doet Samen en MEE organiseren in 2021 een reeks minicursussen voor de bewoners van Apeldoorn-Zuid. De eerste minicursus gaat over autisme. Deze is op woensdagavond 10 en 17 maart (19.00 – 21.30) en gaat via ZOOM. Deelname is gratis. 

Dagelijks ontmoet je veel mensen. Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met autisme. Misschien wel iemand uit je naaste omgeving. Je herkent niet altijd dat iemand autisme heeft. Kennis over het herkennen van en het omgaan met mensen met autisme kan je helpen om de ander beter te begrijpen en de communicatie soepeler te laten verlopen. Zo kan iedereen, zowel de mensen met als zonder autisme, zijn talenten beter inzetten. 

Deze cursus autisme bestaat uit twee avondbijeenkomsten. Naast wat theorie en filmpjes, gaan we ervaringsoefeningen doen, zodat je zelf beleeft wat autisme kan zijn. Dit leidt vaak tot verrassende inzichten. Ook zal iemand met autisme, een ervaringsdeskundige, vertellen over haar leven met autisme. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw vragen.

Voor meer informatie, neem contact op met Gretha Visserman, g.visserman@meeveluwe.nl of 06 – 2024 6335. Opgeven kan via: Gerjan Engelenhoven, gerjan@zuiddoetsamen.nl of 06 – 3896 7130 

Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen dus geef je snel op!

Je kunt je ook al opgeven voor de andere minicursussen:

  • Niet aangeboren hersenletsel: op 7 en 14 april
  • Licht verstandelijke beperkingen op: 12 en 19 mei
  • Niet zichtbare beperkingen op: 2 en 9 juni
  • Depressie – angst op: 22 en 29 september
  • Effectief communiceren – goede vragen stellen: op13 en 27 oktober
  • Omgaan met rouw en verlies: op 17 en 24 november

Afhankelijk van de coronamaatregelen zijn deze minicursussen ook digitaal of live bij Zuid Doet Samen aan de Oude Beekbergerweg 19.