Maand van Bewegen wegens succes verlengd!

Maand van Bewegen [01]Deze maand maart organiseert Zuid Doet Samen voor het eerst de ‘Maand van Bewegen’. Vier woensdagmiddagen vindt er een leuke activiteit rondom bewegen plaats in Ons Honk, waarbij het gezellig samenzijn centraal staat. Deze Maand van Bewegen is nu al een groot succes! De opkomst bij de eerste activiteiten was boven verwachting hoog en daarom hebben wij nog een extra activiteit aan het programma toegevoegd: een workshop stoeldans op woensdagmiddag 30 maart!

De eerste drie activiteiten werden druk bezocht. Zowel het volksdansen met Phoenix, het bewegen met Sylvia en de workshop door fysiotherapeuten van Bos en Weide waren een schot in de roos. Er kwamen veel mensen op af en men genoot van het gezellig samen in beweging zijn. Want bewegen is niet alleen gezond, het is ook erg verbindend!

Er staan nog twee beweegactiviteiten gepland voor deze maand: een wervelende ouderendisco en een workshop zittend dansen.

Ouderendisco
Woensdagmiddag 23 maart vindt in Ons Honk een heuse ouderendisco plaats! Gitarist en zanger Henny Smit (bekend van het legendarische duo HEJO) zal allerlei bekende nummers spelen waarbij de voetjes vast van de vloer gaan!

Stoeldans
Een week later zal er opnieuw heerlijk gedanst kunnen worden, maar nu zittend op een stoel, als Mascha Kreugel een workshop stoeldans geeft! Dit wordt een middag genieten van bewegen op prachtige wereldmuziek. Vlotte en langzame dansen wisselen elkaar dan af. Het houdt lichaam en geest soepel en het is vooral erg gezellig om te doen! Stoeldans is voor iedereen leuk, maar bij uitstek ook geschikt voor mensen die minder mobiel zijn en bijvoorbeeld niet staand kunnen dansen.

Deze activiteiten vinden plaats in buurthuis Ons Honk van Zuid Doet Samen, aan de Sperwerlaan 18. Inloop is vanaf 13:30 uur. De activiteiten starten om 14:00 en duren tot 16:00. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. U bent van harte welkom!