Live radio vanuit Ons Honk

Iedere tweede vrijdag van de maand live 'het Geluid van Zuid' vanuit Ons Honk!
Iedere tweede vrijdag van de maand live ‘het Geluid van Zuid’ vanuit Ons Honk!

Vandaag werd vanuit Ons Honk live het programma Geluid van Zuid uitgezonden. Een fantastisch leuk programma gepresenteerd door onze buurtassistenten Erik Mager en André van der Nat en technisch ondersteund door Willem Pas. Een programma met mooie gesprekken met mooie mensen uit Zuid. Live uitgezonden op RTV Apeldoorn.

De nieuwe wijkagent van de Brummelhof Oost en Staatsliedenbuurt, Carl van Kasteel, was de eerste gast in de uitzending. Hij vertelde over zijn werk als wijkagent. Ook te gast was Phil Scholten van het Buurtpreventieteam Brummelhof Oost. Al met al een erg veilige uitzending..

Vervolgens vertelde Wouter Van de Bunt van Jumbo Wouter van de Bunt over de kerstpakkettenactie van zijn supermarkt. Klanten van de Jumbo op het Schubertplein kunnen kerstmaaltijden doneren voor mensen die bv vereenzaamd zijn of zich geen kerstmaaltijd kunnen veroorloven. Mooi initiatief!

Het mooiste verhaal was misschien wel van een mevrouw uit De Heeze die vertelde over haar actie om in de buurt meer contact tot stand te brengen. In een gesprek met onze buurtassistent Tomaz Pattiapon vertelde zij dat ze graag meer contact met de buren uit haar straat wilde. Met op de achtergrond ondersteuning van Zuid Doet Samen heeft zij een brief opgesteld voor de straat om eens kennis te maken en samen een kop koffie te drinken. Uit deze actie zijn mooie nieuwe contacten tot stand gekomen. Erg mooi!

We hebben een filmpje gemaakt van de interviews uit de uitzending. Deze vindt u op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=_S1WwKODAkI

Iedere tweede vrijdag van de maand wordt het Geluid van Zuid live uitgezonden vanuit Ons Honk (Sperwerlaan 18). U bent van harte welkom om langs te komen. De eerstvolgende uitzending is op 13 november. Vanaf 11:30 staan gratis koffie, thee en een lekker broodje voor u klaar!