Volle bak in buurthuis ‘Ons Honk’!

[01] aIMG_3259 - d

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in buurthuis Ons Honk aan de Sperwerlaan 18  gaven de buurtbewoners aan dat ze erg blij waren dat het buurthuis dankzij de buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid weer open is gegaan.

Ons Honk wordt niet alleen de thuishaven van de buurtassistenten van ‘Zuid Doet Samen’, maar ook worden er bijvoorbeeld jongeren opgeleid die als ‘helpende’ in Zuid aan de slag gaan. Verder komen er flexwerkplekken voor medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties die in Zuid werkzaam zijn, en ook komt er opvang voor mensen met geheugenproblemen, om hun mantelzorgers te ontlasten. In de ochtenden komt er vrije inloop, om een kopje koffie te drinken, een gesprekje te voeren of een krantje te lezen. Tussen de middag komen de buurtassistenten van ‘Zuid Doet Samen’ lunchen, en naar verdere invulling wordt nog gekeken. De moestuintjes voor de jeugd blijven in ieder geval in stand.

Vanuit de zaal kwamen allerlei vragen en suggesties. Kunnen we de buurtbarbecue hier weer organiseren? Kan de Buurtpreventie hier weer vergaderen? Dit waren de makkelijkste vragen en die konden ter plaatse meteen met ‘ja’ beantwoord worden. Maar er werden ook plannen voorgelegd die nog nader uitgewerkt gaan worden, zoals eens per week koken en samen eten, het oprichten van een koor voor mensen die wel willen zingen maar dat (nog ) niet kunnen, het inrichten van een speeltuintje op het erf van Ons Honk, het vieren van verjaardagsfeesten in Ons Honk, en ga zo maar door.

‘Wij stellen het buurthuis weer open, maar we hebben geen geld om activiteiten te organiseren. Die activiteiten verwachten wij van jullie!’ sprak Ton Kunneman tot de zaal. Er werden al gelijk twee werkgroepen van buurtbewoners samengesteld. Eén voor het ‘Buurthuis Binnen’ die zich gaat bezighouden met het bedenken en organiseren van activiteiten en één voor het ‘Buurthuis Buiten’, waarin gepraat gaat worden over de inrichting van het erf naast Ons Honk en over de veiligheid van de spelende kinderen op het erf en op straat.

‘Wordt vervolgd’ dus!