Zuid Doet Samen in beeld

Zuid Doet Samen staat volop in de belangstelling van de media. Zo heeft RTV Apeldoorn diverse malen een reportage over ons gemaakt. Deze kunt u hieronder bekijken. 

Zo maakte RTV Apeldoorn in november 2016 een filmpje over hoe Zuid Doet Samen zich het eerste jaar ontwikkeld heeft. Dit filmpje geeft een mooi beeld van wat wij zoal doen.

Al eerder (juni 2015) maakte RTV Apeldoorn een vergelijkbaar filmpje:

 

Op maandag 13 juni brachten enkele Tweede Kamerleden een bezoek aan Zuid Doet Samen (officieel: Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid). Dit om met eigen ogen te zien hoe een burgerinitiatief zoals de Buurtcoöperatie in de praktijk werkt. In buurthuis Ons Honk gingen Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Roloef Bisschop (SGP) en Grace Tanamal (PvdA) in gesprek met medewerkers van de Buurtcoöperatie en leerlingen en docenten van het Hoornbeeck College.

 

Voor Zuid Doet Samen is luisteren naar bewoners en hierop aansluiten zeer belangrijk. Onze buurtassistenten bellen dagelijks huis aan huis aan in Zuid om met u in contact te komen. Daarnaast organiseren wij ook bijeenkomsten in de wijk om met u in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld tijdens een aantal themabijeenkomsten die wij in het najaar van 2015 hielden. Hieronder kunt u een verslag bekijken van RTV Apeldoorn over deze bijeenkomsten.

 

Op zondag 20 september organiseerde Zuid Doet Samen met veel vrijwilligers en andere organisaties die in de wijk actief zijn het Samen Zuid Event. Hieronder kunt u de reportage die RTV Apeldoorn hierover maakte bekijken.

 

Iedere tweede vrijdag van de maand (tussen 12 en 13 uur) maken onze buurtassistenten samen met RTV Apeldoorn het radioprogramma ‘Het Geluid van Zuid’. Dit gezellige praatprogramma wordt live uitgezonden vanuit buurthuis Ons Honk, Sperwerlaan 18. U bent van harte welkom om een keertje mee te luisteren. Koffie/thee en een broodje staan vanaf 11:30 uur voor u klaar! Hieronder kunt u een uitzending van dit programma terugluisteren.