In memoriam Piet van Zuidam

Afgelopen kerst kregen wij het verdrietige nieuws dat onze vrijwilliger Piet van Zuidam plotseling is overleden. 

Afgelopen kerst kregen wij het verdrietige nieuws dat onze vrijwilliger Piet van Zuidam plotseling is overleden. 

Piet ging midden 2014 met ons meedoen. Hij ging de uitdaging aan om buurtassistent te worden. Bij onze vergaderingen bepaalde het gedraaide shagje achter zijn oor dat we gingen pauzeren. Hij zei dat hij nooit gedacht had, dat hij weer wat ging leren, maar dat deed hij wel! Zijn kracht was dat hij met iedereen in gesprek kon gaan, een gezellige prater was en vaak in één zin kon samenvatten waar anderen al een half uur over zaten te oreren.

Later ging hij “met pensioen als buurtassistent”, maar hij bleef wel leerlingbegeleider. Hij kon de leerlingen haarfijn uitleggen wat het betekent om oud te worden.

Piet kende veel mensen en was een graag geziene vrijwilliger in Ons Honk en in de Graanhof. Piet sprak altijd over ons als “zijn kluppie”. Voor de klaverjassers was hij een belangrijk aanspreekpunt, hij haalde de klaverjassers naar Ons Honk. Zijn droge humor, daar konden we allemaal van genieten. 

Piet, we missen je en tegelijk zijn we je dankbaar voor onze tijd samen!

Piet ging midden 2014 met ons meedoen. Hij ging de uitdaging aan om buurtassistent te worden. Het gedraaide shagje achter zijn oor bepaalde dat we gingen pauzeren. Hij zei dat hij nooit gedacht had, dat hij weer wat ging leren. Zijn kracht was dat hij met iedereen in gesprek kon gaan, een gezellige prater was en vaak in één zin kon samenvatten waar anderen al een half uur over zaten te oreren.

Later ging hij met pensioen als buurtassistent, maar hij bleef wel leerlingbegeleider. Hij kon ze haarfijn uitleggen wat het betekent om oud te worden.

Piet kende zoveel mensen en was graag vrijwilliger bij ons en in de Graanhof. Piet sprak altijd over ons als zijn ‘kluppie’. Voor de karakters was hij een belangrijk aanspreekpunt, hij haalde de klaverjassers naar ons Honk. Zijn droge humor, daar konden we allemaal van genieten. 

Piet, we missen je en tegelijk zijn we je dankbaar voor onze tijd samen!