‘Ik leef van dinsdag tot dinsdag’

De themamiddag in Ons Honk op donderdag 29 oktober was een groot succes!
De themamiddag in Ons Honk op donderdag 29 oktober was een groot succes!

Donderdagmiddag 29 oktober organiseerden wij een bijeenkomst in Ons Honk over zorg en welzijn. Een middag waarbij we met elkaar in gesprek gingen over wat er leeft in de wijk rondom deze thema’s. Erg goed om te doen, want het leverde veel verhalen op.

Mooie verhalen over hoe mensen naar elkaar omkijken bijvoorbeeld. Maar het leverde ook indringende vragen op als: ‘Krijg ik in de toekomst wel de zorg die ik nodig heb? Belangrijk voor ons om te horen, want dan weten wij ook hoe en waarin wij u het beste kunnen ondersteunen. En dat is hoe wij werken: aansluiten bij wat u van ons nodig hebt.

Het was ook mooi om te horen wat wij als Zuid Doet Samen met onze inzet betekenen voor mensen. Bijvoorbeeld: onze koffieochtenden halen mensen uit hun isolement (een aanwezige zei letterlijk: ‘Ik leef van dinsdag tot dinsdag’) en leveren nieuwe contacten in de buurt op. En door via Zuid Doet Samen vrijwilliger te zijn, krijgen mensen veel waardering en kunnen zij hun talenten inzetten.

Al met al een erg geslaagde middag! Uiteraard gaan we niet alleen op dit soort bijeenkomsten met u in gesprek. We blijven huis aan huis aanbellen om met u in gesprek te gaan. Uiteraard kunt u ons ook bellen voor een afspraak met een buurtassistent (06 37284586 of info@zuiddoetsamen.nl)!

Hieronder kunt u het verslag terugkijken dat RTV Apeldoorn maakte over deze middag.