Huisdieren op afroep beschikbaar in Ons Honk

_JF_6395 (1)
Kirsten Hanekamp te midden van haar honden.

Zuid Doet Samen werkt graag samen met mensen/verenigingen/bedrijven/organisaties die ook in Zuid actief zijn. Samen staan we immers sterk. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met Kirsten Hanekamp die met haar honden mensen coacht, begeleidt en ergotherapie geeft.

Kirsten (33) is een open, sprankelende jonge vrouw die het hart op de goede plaats heeft. Al op jonge leeftijd was ze gek op honden. Na lang aandringen bij haar ouders mocht ze een hond toen ze 16 werd. Ze ging op hondentraining met haar hond en ontdekte dat ze erg goed was in het trainen van honden. Daarnaast genoot ze erg van het werken met mensen. Die combinatie bracht een balletje aan het rollen die resulteerde in een eigen praktijk in ergotherapie, coaching en begeleiding waarbij gebruik wordt gemaakt van honden.

Ze deed al ervaring op tijdens haar werk bij Batimeüs, een organisatie die mensen ondersteunt die blind of slechtziend zijn. Een doelgroep die haar goed ligt. Kirsten heeft zelf ook een beperking in haar zicht: door een aangeboren beperking is ze aan één oog blind en ziet ze maar 50% met haar andere oog. Het mooie aan deze baan was dat ze ook mensen met een hulphond begeleidde in het omgaan met de hond.

Kirsten raakte steeds meer geïnteresseerd in het ondersteunen van mensen om gezond te leven en mee te doen in het leven door middel van haar honden. En met die passie ging ze aan de slag. Met hulp van de Bart de Graaf Foundation, die mensen met een lichamelijke beperking helpt om zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn, begon ze haar eigen praktijk: 3fit (www.3fit.nl).

Nu, twee jaar later, is haar praktijk een feit. Kirsten gebruikt haar honden om mensen te begeleiden en coachen en als ondersteuning bij de ergotherapie die ze geeft. Zij kan hulp bieden bij vragen als: hoe wordt en blijf ik fit? Of: hoe kan ik zo lang mogelijk thuis wonen? Of: hoe kom ik mijn huis uit en kom ik weer onder de mensen? De honden van Kirsten en Kirsten kunnen u hierbij helpen!

Kirsten heeft een praktijkruimte aan de Oude Beekbergerweg (bij Bos en Weide Fysiotherapie), maar kan op afroep ook naar Ons Honk komen met haar honden. Wilt u bewegen, zelfvertrouwen vergroten, advies over voeding/afvallen of meer balans in uw leven? Neem dan contact op met Zuid Doet Samen en Kirsten bekijkt wat ze voor u kan betekenen!