Heeft u volgend jaar nog uw buurtassistent?

Door de gemeente zijn we gewogen en te licht bevonden, wij konden 40 punten scoren en we kregen er maar 19. Het gevolg is dat het nog maar de vraag is of u volgend jaar nog wel uw buurtassistent heeft. Wij waren eerlijk gezegd verbijsterd toen we het rapport lazen. Belangrijkste bezwaar van de gemeente is dat wij onvoldoende aansluiten bij de behoefte van de bewoners. En dat is echt flauwekul.  

Het doet een beetje denken aan 6 jaar geleden. Wij hadden aan de gemeente een uitvoerig plan gestuurd wat we wilde gaan doen, het omzien naar elkaar bevorderen in de buurt. Toen was de gemeente van mening dat er geen vraag was naar wat wij wilden gaan doen en dat die vraag al door Stimenz werd ingevuld.

Nadat we een officieel bezwaar hadden ingediend werd het de politiek te gortig. Zij zorgden ervoor dat we toch konden beginnen. Nu zijn we dus beoordeeld en daardoor weer terug bij af. Weer wordt Stimenz uit de hoge hoed getoverd. Wij gaan uiteraard in beroep en maken bezwaar tegen deze beoordeling. 

De gemeenteraad is de baas, zij kunnen nog ingrijpen in dit proces. De inspraakmogelijkheden zijn beperkt door de coronacrisis, daarom moeten we op een andere manier onze stem laten horen. Wij vragen u om een reactie achter te laten op onze Facebookpagina als u het niet mee eens bent met het oordeel van de gemeente over uw buurtassistent. Ook hebben wij kaartjes laten drukken waarmee u kunt laten weten het oneens te zijn met de gemeente. Deze kaartjes zijn verkrijgbaar bij Ons Honk en bij uw buurtassistent. Wij zorgen voor de verzending. Laat van u horen! 

Ton Kunneman

Voorzitter Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid