Feest vieren

Ton Kunneman, voorzitter Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid.

Feest vieren is erg belangrijk. Met elkaar sta je stil bij iets wat belangrijk is. Je drinkt er een glas op en eet er wat lekkers bij. Het geeft een goed gevoel. Toch veranderen de patronen van feestvieren. De jeugd viert nog steeds uitbundig, maar op andere manier feest. Ouderen moeten vaak niets hebben van de pokkeherrie die daar mee gepaard gaat.

Naarmate je ouder wordt zijn er steeds minder feesten in je leven. Maar het is kennelijk nog wel belangrijk. Op Ons Honk vragen we de bezoekers regelmatig hoe wij ons programma moeten invullen. Feest vieren, is wat heel veel gemeld wordt. Inmiddels hebben we een paar keer per jaar een feest. Net het Oktoberfeest achter de rug. De vraag was onmiddellijk of dat niet iedere maand kan. We hebben het geluk dat we een paar leuke deerntjes hebben, die prachtig aangekleed een voortrekkersrol spelen. Binnen de kortste keren trekken ze de dansvloer vol en de herinneringen aan vroeger gaan weer volop stromen.

Een gemeenteambtenaar sprak mij aan en zei: ‘Kunneman, feestvieren op kosten van de belastingbetaler, dat kan niet.’ Ik keek de man verbaasd aan: ‘De belastingbetaler betaald niet! De muziek een de drankjes betalen de mensen zelf.’ Wat die ambtenaar ook vergat was dat blije mensen goedkope mensen zijn. Zij hebben minder doktersbezoek en minder sociale problemen… Daarom vieren we snel weer feest! Ons volgende feest is de Kerstherberg op vrijdag 15 december. Tussen 16 en 21 uur is er lekker eten, mooie muziek, drinken, gezelligheid enzovoorts. Tot dan!

Ton Kunneman​
Voorzitter Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid

Deze column verscheen eerder in de Zuidkrant Apeldoorn​.