Eerste editie Samen Zuid Event was groot succes!

Lekker eten, volop gezelligheid en leuke activiteiten maakten het Samen Zuid Event tot een geweldig feestje!
Lekker eten, volop gezelligheid en leuke activiteiten maakten het Samen Zuid Event tot een geweldig feestje!

Op zondagmiddag 20 september vond in het Zuiderpark in Apeldoorn-Zuid de eerste editie van het multiculturele ‘Samen Zuid Event’ plaats en dat is een doorslaand succes geworden! Er was van alles te beleven in het park en er heerste dan ook al vlug een gezellige drukte.

Naast 16 podium-acts met fantastische muziek en dans- en sportdemonstraties, verzorgden buurtbewoners kraampjes met heerlijk multiculti-eten en was er een gezellige en drukbezochte informatiemarkt. Ook heel populair waren de kinderactiviteiten, variërend van knutselen, via schminken, tattoos zetten en springkussenpret, tot potjes voetbal en een serieuze prestatieloop.

De zon liet zich niet zien op het event, maar wonder boven wonder bleef het droog en dat haalde veel mensen over om een kijkje op dit gratis festival te gaan nemen.

Het leuke aan het Samen Zuid Event is dat vooral talent uit Apeldoorn-Zuid een mogelijkheid krijgt om voor een groter publiek op te treden. Zo traden de aanstormende sterren Jermain (Nederlandstalige muziek), zangeres Dikra, Jaora (DJ) en rapper Dani op. Speciaal voor dit event was zelfs de formatie ‘Project Zuid’ opgericht. Het optreden van deze groep, samengesteld uit muzikanten van diverse muziekstijlen en culturen, vormde een van de hoogtepunten van de middag.

Zuid Doet Samen heeft dit event samen met veel zijn vrijwilligers en met de medewerkers van Stimenz en Accres opgezet. Verschillende buurtbewoners verkochten heerlijk exotisch eten en speeltuin De Zoemer was aanwezig met een springkussen, popcorn en een tattoo-apparaat. Bovendien was er een doorlopende djembé-workshop van Mudanthe.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers, de standmedewerkers en de sponsoren die dit event mogelijk gemaakt hebben: Rabobank, gemeente Apeldoorn, fysiotherapie Bos en Weide, De Goede Woning, Ons Huis, Rimshot en Zuid Doet Samen. En na het succes van deze dag durven we nu al wel te zeggen: ‘Tot volgend jaar!’