De belevenissen van… Stagebegeleider Christina

Stagebegeleider Christina Wesselink.

“Mijn naam is Christina Wesselink en ik ben stagebegeleider bij Zuid Doet Samen. Mijn eerste kennismaking met Zuid Doet Samen was toen buurtassistent Mhamed bij mij thuis aanbelde en heel enthousiast vertelde over Zuid Doet Samen. Toen ik een paar maanden later ben gestopt met werken, ben ik daar als vrijwilliger aan de slag gegaan. Eerst op de inloop in Ons Honk en na verloop van tijd ben ik steeds meer betrokken geraakt bij het begeleiden van stagiaires.

Op dit moment zijn er 19 studenten van het Hoornbeeck College en ROC Aventus die stagelopen bij Zuid Doet Samen, sommigen op de inloop, de meesten bij bewoners thuis. Samen met een aantal vrijwilligers en buurtassistenten zorg ik voor een goede begeleiding van de studenten. Het is namelijk best spannend om als jonge student zomaar een hele ochtend bij iemand thuis geplaatst te worden, want wat moet je zeggen en doen? Een goede begeleiding is dan heel belangrijk. Maar al na een paar weken zijn de meeste studenten gewend en heel enthousiast. De studenten en de bewoners vinden het dan ook erg jammer als de stage voorbij is, ze hebben echt een band opgebouwd. De studenten kijken terug op een leerzame periode, de bewoners hebben zich door de aandacht en het gezelschap van de studenten minder eenzaam gevoeld. Het is ook heel mooi om de studenten te zien groeien tijdens hun stage.

Het begeleiden van studenten houdt ook in dat ik contact onderhoud met de bewoners en docenten van school, studenten en bewoners aan elkaar koppel, planningen maak voor gesprekken en examenopdrachten, verslagen en examenopdrachten beoordeel en afteken en, indien nodig, problemen probeer op te lossen. Om dit alles op professionele wijze te doen, kost best veel tijd. Het zou heel fijn zijn als er vrijwilligers zouden zijn om ons team hierin te kunnen ondersteunen. Dus bent u enthousiast geworden na het lezen van mijn verhaal en bent u op woensdag beschikbaar, meldt u dan aan bij mij, via christina@zuiddoetsamen.nl of 06 83550822.”