Dankbaarheid

Wij zijn eind 2013 opgericht. In onze oprichtingsakte staat als doel van onze coöperatie: het omzien naar elkaar in buurt en wijk te bevorderen. De afgelopen 2 maanden valt er een enorme stijging van het omzien naar elkaar te constateren. Wij worden regelmatig gebeld door kinderen die hun ouders niet kunnen bereiken en ongerust zijn. De 150 leden die gebruik maakten van Ons Honk, bellen we iedere week met de vraag hoe het gaat en dat is in veel gevallen heel goed. Ze ervaren erg veel steun van hun netwerk en van ons. Dat verrekte virus heeft die betrokkenheid op elkaar weer een flinke zet gegeven. En dat is voor ons reden tot dankbaarheid, naast de ellende die het met zich mee brengt.

Wij zijn ook dankbaarheid verschuldigd aan de Provincie Gelderland en ZonMW, dat ons geld ter beschikking stellen om te experimenten met Ons Honk op afstand. Koffiedrinken van huis uit, maar toch contact hebben met andere bewoners (beeld en geluid) via de computer. Of klaverjassen op afstand. De eerste bijeenkomsten hebben we al achter de rug.

Wij hebben het nog nooit zo druk gehad al kunnen we maar nauwelijks op bezoek bij onze bewoners. We brengen maaltijden en boodschappen rond, maar binnen komen bij de bewoners is alleen bij uitzonderingen mogelijk. 3 van onze buurtassistenten vallen trouwens zelf in de risicogroep en zitten daarom thuis in quarantaine. Ze kunnen gelukkig wel bellen van huis uit. We zijn sowieso iedere dag van 8 tot 8 bereikbaar op 055 – 312 5076, bel gerust!

Ton Kunneman

Voorzitter Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid