Column voorzitter Ton Kunneman: Wat wilt u?

Voorzitter Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid Ton Kunneman

Zuid Doet Samen bestond op 1 januari alweer 2 jaar. Heel veel bewoners ondersteunen ons en wij zijn blij dat we veel bewoners kunnen ondersteunen. Vooral bij het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Ons succes is vooral te danken aan het feit dat we simpel aan de mensen vragen wat ze willen, wat ze zelf nog kunnen en dan een gezamenlijk plan van aanpak te maken.

De stormachtige ontwikkeling van de afgelopen 2 jaar heeft ons ook een beetje overvallen. Op dit moment zijn wij zelf over de komende jaren aan het nadenken, waar willen we naar toe, hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we dicht bij de belevingswereld van de mensen blijven en hoe kunnen we onze idealen van omzien naar elkaar zo goed mogelijk vasthouden. We gaan daarover ook in gesprek met onze leden. Elders op deze pagina vindt u daar een aankondiging van.

Ook de gemeente bezint zich op haar positie. Ze heeft er geweldig veel taken in de zorg en welzijn bijgekregen en dat is geen geringe opgave. Alhoewel het enige tijd heeft geduurd voordat de gemeente ons begreep (en wij de gemeente), gaat die samenwerking momenteel steeds beter. De gemeente wil de aanpak van zorg en welzijn het liefst per stadsdeel organiseren. Wij zijn daar een groot voorstander van. Consequentie daarvan is dat er ook met andere zorg- en welzijnsaanbieders moet worden samengewerkt. Er zal nog wel enig water door het kanaal vloeien voordat dit allemaal gaat lukken. Maar, waar een wil is, is een weg. En wij houden keihard de belangen van de bewoners centraal. Met de mond wordt dat door iedereen beleden, maar in de praktijk valt dat soms nog vies tegen…

Ton Kunneman

Voorzitter Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid

Deze column verscheen eerder in De Zuidkrant, dé huis-aan-huis-krant van Apeldoorn-Zuid.