Cobie in het zonnetje

Cobie en haar hond Boris bij de buurtladder.

Als iemand het verdient om in het zonnetje gezet te worden, dan is het zeker Cobie, aldus buurtassistent André. Cobie is een kranige dame die al 16 jaar in de Staatsliedenbuurt woont. Door haar instelling en inzet is ze het zonnetje van de buurt!

‘Het is een fijne buurt om in te wonen. Alles zit dichtbij en het is gezellig hier. De mensen in de buurt kennen me. Ik kan overal terecht. Mijn man is vorig jaar heel plotseling overleden. Ik heb toen veel steun van de buren gehad. En nog. Ze vragen regelmatig: “Red je het allemaal nog?” Andersom probeer ik ook voor anderen klaar te staan. Bijvoorbeeld op de koffie gaan bij de overbuurvrouw die gevallen is. Het is fijn als het van twee kanten komt. Het is toch heel normaal dat je er bent voor elkaar?!’

‘Ik word regelmatig aangesproken in de straat. “Weet je nog iemand voor dit of dat,” vragen ze dan. Dan breng ik ze weer in contact met iemand. Dat kost niks, maar levert wel veel op!’ Cobie is ook lid van de bewonerscommissie van de buurt. ‘We proberen mensen bij elkaar te brengen. Laatst met Burendag hadden we bijvoorbeeld een buurtbarbecue. Hier kwamen veel mensen op af en het was erg gezellig!’

‘Een tijdje terug heb ik geregeld dat er een buurtladder is gekomen. Niet iedereen heeft zelf een ladder, maar die is wel handig als je boven de ramen wilt lappen. De Woonmensen heeft nu voor een ladder gezorgd. Die staat bij mij in de schuur en buren kunnen hem bij mij lenen. Ik heb ook al weer een nieuw idee met de ladder. Er liggen in de buurt zonnepanelen op het dak, die regelmatig gewassen moeten worden. Daar heb ik wel schoonmaakspullen voor. Nu zoek ik iemand die de ladder op wil en die zonnepanelen wil schoonmaken.’ Meldt u vooral bij Coby als dat iets voor u is!

Ondanks het recente overlijden van jaar man is Cobie positief en krachtig. ‘Ik probeer er wat van te maken en dat lukt me goed! Veel steun heb ik van buren en familie. En natuurlijk van Boris, de hond.’ Een mooi mens, die Cobie!