Belevenissen van… buurtassistent André

“Voor velen ben ik een bekend gezicht in de Staatsliedenbuurt. Dat concludeer ik tenminste door de vele ‘hoi, morgen, hallo en hé André’ opmerkingen die mij toe komen waaien. Dat doet me natuurlijk goed en geeft me energie en motivering om te doen waar we als “Zuid Doet Samen” voor staan. Namelijk het verbinden van mensen en het vinden van mensen die wel een extra steuntje kunnen gebruiken of juist kunnen leveren.

Dit bereik ik simpelweg door aan te bellen bij iedereen en info in te winnen wat er leeft bij de bewoners. Vervolgens verbind ik deze bewoners met een buurtgenoot of vrijwilliger en/of leid ik toe. Velen hebben op deze manier hun weg naar instanties of naar Ons Honk aan de Sperwerlaan gevonden. Daar ben ik trots op.

Natuurlijk moet er nog veel gebeuren in de buurt en blijft omzien naar elkaar een speerpunt. Maar aangezien de samenwerking met allerlei instanties steeds beter verloopt en de gemeente een revitaliseringsproject is gestart voor een gedeelte van de buurt, ben ik zeer positief over de nabije toekomst van ons buurtje. Jullie als bewoners zijn voor mij daarin het belangrijkst!

Dus, ziet u me lopen of rijden, spreek me aan, laat horen wat er bij u leeft en samen kijken we dan wat we kunnen doen! Als ik u nog niet gesproken heb, dan toch zeker binnenkort. Tot snel.”

André, Buurtassistent Staatsliedenbuurt